הקיץ הגיע ועימו החום הלחות, האבטיח, ובעיקר החול.
קבלו מגוון טיפים שיעזרו לכם לשרוד את יולי אוגוסט.
הילד הולך לקייטנה?
סמנו ורשמו על הציוד את שמו ומספר הטלפון. כן! גם על בקבוק המים, הכובע והחולצה הרשמית של הקייטנה.
ואל הים:
ילדים תמיד אבל תמיד רעבים בים. פרגנו איזה שקית חטיף, סנדוויצ'.ועוגיות. פירות לא מספיקים.
קרם הגנה כדאי למרוח היטב בבית עוד לפני שמגיעים אל הים. הוא נספג היטב ואז החול והמלח אינם נדבקים. גם על פי הוראות משרד הבריאות מומלץ למרוח קרם הגנה כחצי שעה לפני החשיפה לשמש, ולאחר שהייה במים, הזעה או בחלוף כמה שעות יש להתמרח שוב.
שימו לב שגם לקרם הגנה יש תאריך תפוגה. לפי החוק, היצרנים חייבים לציין את תאריך התפוגה על התכשירים. באופן כללי, אם לא פותחים את האריזה, חיי המדף של התכשיר מגיעים לכמה שנים. מרגע פתיחת האריזה תאריך התפוגה הוא בדרך כלל שנתיים. אבל! תלוי באילו תנאים התכשיר נשמר. חום ולחות מאיצים את קלקול המוצר, לכן אל תשאירו את התכשיר חשוף לשמש ישירה (במכונית, למשל).
מגבונים לחים יעילים בהסרת זפת מהגוף ומבגדים.
את כלי המשחק של הילדים לחוף הים (כמו הכפות והדליים) להכניס בשקית רשת גדולה מהסוג המשמש לכביסת גרביים יחד במכונה או שק רשת לכביסה מלוכלכת וחסל סדר שקיות ניילון מלאות חול ורטיבות.
בחופים מסודרים בהם ישנן מלתחות מסודרות, הייתי ממליצה להשקיע עוד חצי שעה, לשטוף ולהלביש שם את הילדים. חוסך את כל הבלגן והחול בבית.
כשחוזרים מהים הכניסו את כל המגבות והבגדים המיוזעים לשטיפה מהירה במכונת הכביסה. אין צורך בתכנית ארוכה. לחבל או למייבש וזהו. אם תכניסו אותם לסל הכביסה הם רק ימלאו אותו בחול ויכולים להעלות עובש.
הכינו לכם מראש תיק קטן (בדומה לתיק כלי רחצה) אליו הכניסו את הנייד, משקפי שמש, קרם הגנה, רישיון נהיגה וכסף קטן. אין צורך לסחוב את הארנק עם כל כרטיסי האשראי. מגדילים לעשות אלו שלוקחים לחוף הים מכשיר סלולארי ישן ולא את החכם והיקר המועד להירטב ולהיגנב.