"הסבון בכה מאוד, דני לא רוצה בי עוד,
ומברשת השיניים מתייפחת שבעתיים…"
וכל זאת למה?
חדר האמבטיה שלנו.
לרוב, קטן, צפוף וכן, יש הרבה אילוצים . ובכל זאת, גם כאן יש מה לעשות בכדי לצאת מהבלגן.
את אוסף הבקבוקים המכילים שמפו, מרכך, סבון נוזלי וכדומה נרכז בסלסילה. אפשר בפינת האמבטיה. תמורת סכום פעוט אפשר לקנות מתקן אשר ניתן להצמידו אל הקיר. אולם זהירות! כדאי שמי שקודח את החורים ידע את מלאכתו אחרת החרסינות יכולות להינזק וחבל.
צעצועי אמבטיה – ממליצה על צעצועים מגומי או ספוג. לילדנו החמודים יש נטייה להפוך כל צעצוע שלהם לאמפיבי ומלבד נזקים בלתי הפיכים לצעצועים, יכול להיגרם גם נזק לאמבטיה שלנו על ידי שריטות, מכות, חלודה וכו'. צעצועי האמבטיה מעלים טחב ועובש. הקפידו להחליפם לעיתים קרובות או לרחצם בחומרים מתאימים. לעיתים צעצוע "נראה טוב" מבחוץ אולם הוא מלא ירוקת ועובש בפנים.
את המגבות במידה ויש מקום ניתן לאחסן בחדר האמבטיה מקופלות או מגולגלות.
אפשר להגדיל את מקומות האחסון על ידי הוספת כוננית בעלת מדפים.
את המגבת הלחה אחרי המקלחת בבקשה לא להשליך על הרצפה ולנגב בה את הרגליים אלא ליבשה. הקפידו כי לכל אחד מבני המשפחה יהיה מתלה משלו וגם אחד חופשי בעבור מגבת לאורחים. אין זו הרגשה נעימה לאורח אשר נוטל את ידיו לחפש ללא הצלחה מגבת ואז לנגבן בהיחבא מגבת הפרטית שלכם.
בימי החורף אפשר לאסוף את כל המגבות, ואל המייבש! רבע שעה בעוצמה מרבית (אפשר להוסיף דף ריחני או ספריי מבשם כביסה) וחסל סדר מגבות דוחות ולחות שלא מתייבשות עד הבוקר.
מי שאין ברשותו מייבש יכול לנצל את ההסקה או את הרדיאטור בחדר הילדים, גם חסכוני וגם מוסיף מעט לחות לחדר המחומם.
כביסה – באם אין מגירה ייעודית לכך, אפשר להחזיק סל כביסה באמבטיה. מתפשטים והבגדים המלוכלכים אל הסל וחסל.
תרופות – ברוב הבתים נהוג להחזיק תרופות בחדר האמבטיה. שימו לב לתוקף התרופות והקפידו לבצע מידי תקופה בדיקה והשליכו מיד תרופות שפג תוקפן.
אני ממליצה לבצע הפרדה בין ציוד עזרה ראשונה כגון: פלסטרים, חומר מחטא, משחה להרגעה ובין תרופות של ממש. כגון: תרופות להורדת חום, סירופ, תרופות במרשם וכדומה.
קופסה גדולה או סלסילה יעזרו לשמור על הסדר.
בכל מקרה הקפידו להרחיקן מהישג ידם של הילדים.
אם הארון אינו גבוה דיו הקפידו לנעול אותו בסוגר בטיחות מיוחד.
לרוב אנו נוהגים לאחסן מתחת לכיור חומרי ניקוי. גם כאן הקפידו לנעול את הארון בסוגר בטיחות. בכל מקרה הניחו בתחתית הארון משטח סופג כדי למנוע פגיעה בתחתית הארון עקב נזילת חומרים.
בבתים שונים נוהגים לעיתים לשפוך "חומרים קשים" כגון חומצה לניקוי שירותים, או אקונומיקה אל האסלה ולהשאירה זמן ממושך מתוך מחשבה שהשפעת החומר המצטברת תקל על הניקיון.
אני מתנגדת לכך. חומרים אלו פולטים אדים רעילים המסוכנים לבריאות בשאיפה וילד סקרן אף עלול לנסות ולגעת בחומר הצבעוני והמעניין שנמצא באסלה. כמו כן לעיתים קרובות טיפות ניתזות על מושב האסלה וסביבתו ויכולות לגרום לצריבה בעור. המתחיל במצווה אומר לו גמור – התחילו לנקות את השירותים וסיימו לאחר מספר דקות.
בכדי להקל על פעולת הניקיון אפשר להעביר מגבון לח או מגבונים מיוחדים לחיטוי על הקרש וסביבתו לעיתים קרובות וכך לשמור על ניקיון חדר השירותים והאמבטיה באופן שוטף.
שטיחון אמבט כביס הוא פריט חובה. גם נעים לדרוך עליו ברגליים רטובות וגם מונע החלקה.
בתוך האמבטיה או במקלחת – שטיחון גומי מונע החלקה או מדבקות גומי. גם צבעוני וגם בטיחותי.
דוד חשמלי ותנור חמום חשמלי – שני פריטים שעובדים שעות נוספות בחורף ויש לנו נטייה לשכוח לכבותם. לא בטיחותי ובזבזני. שעון השבת יכול לשמש אותנו להדלקת וכיבוי הדוד גם בימות חול ואפשרות נוספת: הקלידו תזכורת לטלפון הנייד!
בארץ חמה כבישראל טמפרטורת המים בדוודים יכולה להגיע בקלות לערכים גבוהים מאוד ואפילו עד לנקודת הרתיחה. על מנת למנוע כוויות בילדים ממי ברזים, ארגון "בטרם" ממליץ שבבית בו מתגוררים ילדים, טמפרטורת היציאה של המים מן הברזים לא תעלה על 49 מעלות צלסיוס.
מוצרים המגבילים את טמפרטורת המים ניתן להשיג ברשתות למוצרי תינוקות, ובאתרי האינטרנט השונים.
פעוטות מתקשים להסתדר עם סבון: הוא מחליק ונופל מידיהם הקטנות. גם משאבות בקבוקי הסבון הנוזלי מורכבות למדי בעבורם. פתרון חכם ופשוט: הכניסו לתוך גרב ניילון חתיכת סבון וקשרו אותו על הברז.
שרפרף פלסטיק קטן – מסייע לילד להגיע אל הכיור ואף להיכנס ולצאת מהאמבטיה.
בסיום כל רחצה הקפידו לאוורר היטב את חדר האמבטיה. על ידי כך תוכלו למנוע עובש וכתמי לחות על הקירות.
ולסיכום:
מרוב קווים כבר שכחנו באיזה קו נמצא מפלס הכינרת עכשיו, אבל מה שבטוח הוא נמוך. מאוד! ולכן למרות שלכאורה אנו נמצאים בחורף אין לשכוח לחסוך במים. למרות ההנאה אין לנו את הפריבילגיה השמורה למדינות משופעות במקורות מים להתענג באמבטיות ממושכות. מקלחת קצרה עדיפה בכל מקרה.